MFT - By The Letter Lowercase

Salam & Hello Bleeps,
Saya nak tambah sikit info tentang die ini.

Ada 25 dies yang dicantumkan menjadi satu die TETAPI u all boleh kerat sambungan tersebut utk ia menjadi single die.

Cuba lihat gambar di bawah.



Kenapa 25? Kita kan ada 26 abjad.. Iyer sebab huruf p dan q tiada tetapi diganti dengan simbol '&'. Bagaimana nak guna huruf p dan q? Cuba perhatikan huruf b & d tu, kalau diterbalikkan maka kita akan dpt huruf p & q juga. 

Utk pengetahuan, semua dies ini memiliki ketinggian yang sama iaitu 0.95" = 2.41cm.
Atas permintaan, sy sudah buat ukuran lebar terhadap each alphabet dlm By The Letter Lowercase. So, ini hasilnya. 

a = 1.8cm
b = 1.8cm
c = 1.7cm
d = 1.8cm
e = 2cm
f = bahagian kaki 0.6cm, bahagian tengah yg ada wing tu  1.7cm
g = 2cm
h = 1.7cm
i = 0.7cm
j = 0.7cm
k = 1.85cm
l = 0.7cm
m = 2.7cm
n = 1.7cm
o = 1.9cm
r = kaki 0.7cm, bahagian kepala 1.1cm
s = 1.7cm
t = kaki 1cm, bhg tengah berwing tu 1.25cm
u = 1.7cm
v = hujung tajam 0.6cm, kepala 1.8cm
w = kaki 1.5cm, kepala 2.5cm
x = 1.9cm
y = bahagian kepala 1.9cm
z = 1.5cm
& = 1.8cm

Harap ini dapat membantu u all. okay sebarang pertanyaan, boleh comment kat entry ni.

2 comments:

nagenbutik&kraf said...

Hi,
Yg ni boleh use with bigshot?
Price?
Ready stock n available?
Tq

SomethingSweet said...

Hi,
Boleh digunakan dengan BigShot
Price RM112.

Buat masa sekarang readystock dah habis.
Tapi, awak boleh pre-order.

Post a Comment